Assassin’s Creed: Valhalla Sistem Gereksinimleri

Hikayesi, grafikleri ve oyun müzikleri ile çok sevilen Assassin’s Creed: Valhalla sistem gereksinimleri orta düzey bir bilgisayarda sıkıntısız oynanabilir.

Yeni nesil bir oyun olmasına rağmen iyi bir optimizasyon sürecinden geçtiği belli tabi eğer 4K çözünürlük ve en son ayarlarda oynamak isterseniz biraz daha güçlü bir sistem ile çalışmanız gerekir.

Mevsim değişiklikleri, karlı bölgeler, sonbahar ve yazı andıran ortamlarla gece/gündüz döngüsü göz dolduruyor. İklimler, hareketler ve ilerleyiş oyuncular için ideal.

Oyunun Detayları

  • Düşmanlar üzerinden akınlar yaparak yerleşimlerinizi genişletin. İngiltere’nin erken Orta Çağ dönemini de keşfedin.
  • Sakson kaleleri ve orduları edinin, zenginliklerini ele geçirip halkınıza sunun.
  • Güçlü silahlar kuşanın ve Viking içgüdüsel savaş tarzını benimseyin.
  • Norveç kıyılarından İngiltere krallıklarına uzanın Orta Çağ açık dünyasına göz atın.

Nintendo Switch 2: İlk Oyunu Belli Oldu

Nintendo Switch 2 için çıkacak ilk oyun belli oldu. İlk oyunu Rabbit & Bear Studios’un kurucusu bir etkinlikte açıkladı.

Wii isminin verildiği ev konsolu ile çıktığı dönem birçok kişi tarafından çokça beğenilen Nintendo sekizinci nesil konsol savaşlarına iyi bir başlangıç yapamamıştı. PlayStation 4 ve Xbox One’ın karşısına Wii U ile çıkan şirket ne yazık ki dönemin ötesinde fikirlerini döneminin teknolojik çalışmaları ile buluşamamıştı.

2018 yılına kadar yarışın dışında kalan Japın oyun devi, 2018 yılında tekrar bomba gibi bir dönüş yaptı. Nintendo, Switch adını verdiği yeni nesil el konsolunu piyasaya sürdüler.

Yenilikçi tasarımı ve özel oyunlarla dikkat çeken Switch, kısa sürede satış başarısı elde etmiştir. 3 yıl içerisinde Xbox One’ı geçen konsol PlayStation’ın ardından ikinci sıraya yerleşti.

Nintendo Switch 2’in İlk Oyunu Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes

Nintendo Switch 2 ya da diğer bir adı ile Switch Pro etkinlikte konsolun tasarımı hakkında bir bilgi verilmedi. Ancak Nintendo Switch 2’de çıkacak ilk oyun şimdiden belli oldu.

Rabbit & Bears Studios tarafından geliştirilen oyun özellikle Asya’da ciddi bir ilgi çekti.

Oyunun ve konsolun ne zaman çıkacağı hala belli değil. Gelen bilgiler yeni nesil oyun konsolunun her an tanıtılabileceğini gösteriyor.

En Sevilen PS4 Oyunları

Herkese merhaba, yıllardır kuşaktan kuşağa taşınan oyun konsollarının son sürümlerinden olan PS4’ün en sevilen oyunlarını sizler için listeledik. PS4 oyunları listemizde dilediğiniz gibi oyunları internet siteleri üzerinden satın alabilirsiniz.

Oyunların listemizin en başında God Of War yer alıyor!

Günümüzün oyunları ile kıyaslandığı zaman 2018 God Of War hala popüler. Hikayesi dinamikler ve görüntüsü ile hala güzel!

Marvel’s Spider Man

Çıkış yılı 2018 olan bu oyun, örümcek dostumuzun. PS4 oyunları arasındaki listemizde yer almakta New York’un o büyük binaları arasında son derece mükemmel ağ ile sallanma mekaniği olan bir oyunu kim sevmez ki? Spider Man oyunları arasında en sevilenlerden.

Uncharted 4: A Thief’s End

Oyunda Nathan Drake’in yıllar önce kaybolan kardeşini bulup Kaptan Henry Avery’nin hazinesini bulma yolculuğuna çıkabilirsiniz. Oyunun grafikleri hikayesi gerçekten muazzam desek yalan olmaz. Aramızda kalsın 3 kere bitirdim.

Red Dead Redemption 2

PS4 oyunları arasında günümüzün en kaliteli oyunlarından bir tanesi olduğu aşikar. Oyundaki batı havasını iliklerinize kadar hissettiriyor.

Call of Duty: Modern Warfare

2019’da çıkan Call of Duty: Modern Warfare, klasik modern warfare serilerimizi bir kenara bırakıyor. Bu oyunumuz, yeni nesil grafikler, yeni bir hikaye ancak aynı karakterlerle farklı bir Modern Warfare oyunu oynatıyor bizlere.

Kesinlikle Görmeniz Gereken 5 GTA 5 Lokasyonu

Herkesin gönlünde yer etmiş olan Grand Theft Auto V (GTA 5) oyunu gün geçtikçe popülerliğini korumaya devam ediyor. Ciddi bir oyuncu kitlesine sahip oyun, rakipleri arasında hala öne çıkıyor. Nefes kesen manzaralarıyla oyuncularının gönüllerini fetih eden GTA 5 için sizlere 5 muazzam lokasyon önerisi ile geldik.

Tataviam Dağları

En iyi GTA 5 lokasyonları arasında yer alan Tataviam Dağları, Los Santos’un kırsal ve kentsel kısımlarının arasında yüksekte kalıyor. Doğal ve güzel bir lokasyon olan Tataviam dağları nefesinizi kesecek.

Vespucci Plajı

Gün batımını tüm güzelliği ile izleyebileceğiniz ve manzaranın tadını çıkarabileceğiniz Vespucci Plajı devasa dönme dolabı ile herkesi büyülüyor.

Alamo Denizi

GTA 5 oyununda denizler ve okyanuslar çok sıradan görünüyor diyenlerdenseniz Alamo Denizini hiç görmemişsiniz demektir. Sizi kesinlikle çok sakinleştirecek bir yer olan Alamo Denizinde kıyıda tekne ile dolaşabilirsiniz.

Paleto Körfezi

Hipnotize edici manzarası ile oyunda keşfedilecek en iyi yerlerden biri. Bu kasaba Fillmore’un gerçek yaşam alanlarını içeriyor. Ayrıca GTA 5’te ki bu küçük kasaba Amerika’nın en iyi ve gerçekçi tasvirlerinden biri.

Raton Kanyonu

Dingin güzelliği, dağlar, uçurumlar, nehirler ve akarsular ile görsel bir zenginliğe sahip. Oyuncular bu konumda gün batımı ya da güneşin doğuşunu izleyebilirsiniz.

Yeni Oyunlar: 2021 Yılında Çıkacak Oyunlar

Oyuncuları heyecanlandıran birçok oyun 2021 yılında çıkacak oyunlar listesinde görülüyor. Yeni çıkış yapacak oyunlar, tutan efsaneler ve daha bir sürü alternatif 2021 oyunları listesinde bulunuyor. Oyuncuların gözdesi olan oyunlar ya da yeni çıkacaklara bakacak olursak 2021 yılını sıkılmadan geçireceğimiz kesin.

Dikkat Çekenler

Far Cry 6

Serinin 6. Oyunu 2021 aralık ayında çıkması planlanıyor. En çok beklenen oyunlar serisinde yerini alan Far Cry yıl sonunda bizlerle buluşacak.

Hitman 3

Oyuncuların gözdesi ve bir klasik olan Hitman 3  PC, Xbox One, Xbox Series X, PS4 ve PS5 platformlarında yer alacak. Erken bir çıkış yakalaması ise oyuncuları şaşırttı diyebiliriz.

Halo İnfinite

Yıl içerisinde kesin bir tarih verilmeden çıkarılacağı duyurulan Halo İnfinite çoklu oyun desteği sağlıyor. 4K 60 FPS destekli olacak oyunun hayranları büyük bir sabırsızlıkla bekliyor.

Çıkacak Diğer Oyunların Listesi

  • Noch
  • Iron Conflict (Erken Erişim)
  • Skellboy Refractured
  • Scott Pilgrim vs. The World Complete Edition
  • Hitman 3
  • Ender Lilies (Erken Erişim)
  • Orange Cast: Sci-Fi Space Action Game
  • Atelier Ryza 2
  • Encodya
  • Stronghold Warlords
  • The Medium
  • Sword of the Necromancer
  • Hellish Quart
  • Outriders
  • Aircraft Carrier Survival
  • Werewolf: The Apocalypse
  • Nioh 2 – The Complete Edition
  • Becastled (Erken Erişim)
  • Little Nightmares 2
  • Nebuchadnezzar
  • Persona 5 Strikers
  • Imagine Earth (Erken Erişim)
  • Foregone
  • Prince of Persia: The Sands of Time Remake
  • Lords of Exile
  • Balan Wonderworld
  • It Takes Two
  • Nier Replicant
  • Humankind
  • Hood: Outlaws & Legends
  • Huntdown
  • Deathloop

Görüntü Özellikleri: VSync Nedir, Ne İşe Yarar?

Oyunların grafik ve görüntü ayarlarında karşınıza çıkan bu ayarların ne olduğunu öğrenelim. VSync teknolojisi oyunculara akıcı bir oyun deneyimi yaşatmak üzere geliştirilmiş olsa da bilinçsiz bir şekilde kullanılırsa negatif bir etki de yaratabiliyor. Bu negatif etkileri ortadan kaldırmak ve VSync kullanımı hakkında bilgi edinmek için okumaya başlayalım.

Bir oyuncu için önemli etkenlerden biri görüntü ve görüntü kalitesidir. VSync buu sağlayan etkenlerden biridir.

VSync Nedir?

Kelime anlamı olarak “vertical synchronization” kelimesinden kısaltılmıştır. Türkçe karşılığıysa “dikey senkronizasyon” olarak söylenebilir. Görüntü bozulmalarının önlemek amacıyla geliştirilmiş VSync teknolojisi ilk olarak ekran kartı üreticileri tarafından geliştirildi.

Ekran Yırtılması Nedir?

Özellikle hızlı oyunlarda hareket ederken veya etrafa bakarken ekranda oluşan anlık bozulmalardır. Oyununuzu olumsuz etkileyebilirler. Oyun oynarken ekran kartı ve monitör arasında sürekli bir alışveriş olur. Ekran kartı görüntüleri saniye de  x denecek şekilde olarak monitöre gönderir. Monitör tazeleme hızı yani Hz değeri kaç ise saniye başına o kadar kare gösterebilir. Eğer ekran kartından gönderilen X kare, ekranın tazeleme hızından yüksekse bir ekran yırtılması oluşur.

Vsync Ne İşe Yarar?

Aktifleştirdiğiniz takdirde görüntü kalitenizi iyileştiren ve aradaki senkronları etkileyen bir görüntü bozulma engelleyicidir. Ancak teknolojiyi aktifleştirdiğinizde ekran kartınız ne kadar güçlü olursa olsun monitörünüz Hertz değerine FPS sabitlenir.

VSync Nasıl Kullanılır?

Her monitörde kullanılabilir. Ancak teknoloji her monitörde kullanılmasına rağmen ekran kartınızın bunu destekleesi gerekiyor. Bu teknoloji ekran kartınızın yazılımsal olarak size sunduğu bir teknolojidir.

Oyuncu Koltuğu: Oyuncu Koltuğu Önemi, Nedir?

Oyun sektörü hızlı büyürken oyuncuların ekipmanları da bir sektör haline geliyor. Ekipmanlardan biri olan oyuncu koltuğu, oyuna zevk katarken sağlığınızı da koruyor. Profesyonel oyuncuların oyundaki performansını arttıran oyuncu koltukları, oyuncuların sağlığını korumalarını sağlıyor. Standart ofis koltukları zaman içerisinde eklem ve kemiklerde gerginlik, baskı gibi durumlara sebebiyet verebiliyor. Oyuncu koltuğu bu sorunları ortadan kaldırırken sağlıklı oturuş pozisyonu için destek veriyor.

Oyuncu Koltuğu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Oyuncu koltuğu ayak uzatmalı, minderli, RGB aydınlatmalı, masajlı ve soğutmalı gibi birçok özellikle karşımıza çıkabilir. Farklı özelliklerle oyuncu koltuğu fiyatları da değişkenlik gösteriyor. Yaklaşık 15 saat kesintisiz sağlığı olumsuz etkilemeden çalışma garantisi veren bu koltukların seçiminde sağlığınızı göz önüne alarak dikkat etmelisiniz.

Derinlik: Oyuncu koltuğunda kişisel özellikleri göz önünde bulundurmak gerekiyor. Uzun boylu kişilerin derinliği yüksek, minyon kişilerin derinliği alçak tercih etmesi gerekir.

Malzeme: Standart koltuklarda ve bazı oyuncu koltuğu modellerinde genellikle sünger kullanılır. Sünger zamanla yumuşaklığını kaybederek konforlu olmaktan uzaklaşıyor. Köpük malzeme ise yüksek konforlu bir oturuş sağlıyor.

Destek: Uzun süreli çalışan ya da oyun oynayan kişilerin boyun ve bel ağrısı sorunları olabiliyor. Bu nedenle yüksek arkalığa sahip ve yukarı ayarlanabilen bel desteği ile iyi bir tercih yapmak mümkün.

Amortisör: Kilolu kişilerinde rahatlıkla kullanabileceği, koltuğun yüksekliğinin masa ile aynı olması yorgunluğu önlüyor. Oyuncu koltuğunun amortisörlü olması kendi etrafında tam dönebilme de sağıyor.

Oyuncu Ekipmanları: Oyuncu Ekipmanları Nelerdir?

Teknolojideki gelişmelerle oyunlar günden güne çeşitleniyor ve etkileyici şekilde yenileniyor. Üreticiler de donanımlar ve aksesuarlar geliştiriyor. Gamer yani oyuncu ekipmanları olarak çıkan cihazlar günlük kullanıma uygun ve oyun kalitesini arttıracak şekilde şekilleniyor.

Oyuncular için demirbaş olan ve oyuncuların en önemlisi Oyun Bilgisayarından başlayalım.

Oyun Bilgisayarları

Rutin işler olarak kullanılmaktan çıkan bilgisayarlar artık oyunların hızlı bir şekilde oynanması içinde üretiliyor. Gamer ekipmanı dendiğinde akla ilk gelen oyuncu/gamer bilgisayarları. Soğutma, RAM miktarı ve depolama alanı olarak diğer bilgisayarlardan farklı olarak tasarlanıyor. Oyunların tam performansla çalışması ve oyuncuların oyun kalitesini arttırarak maksimum keyif almasını sağlıyor.

Oyuncu Mouse

Bir oyuncu bilgisayarından sonra asıl önemli olan oyuncu/gamer Mouse. Temel fonksiyonları klasik bir Mouse kullanımından farklı. Oyuncular “ele oturan” kavranabilir Mouselar tercih ediyor. Hassasiyeti yüksek bu Mouselarla uzun süre oyun oynamak mümkün.

Oyuncu Koltuğu

Oyuncunun sağlığı için rahat oyun oynamasına için tasarlanan oyuncu koltukları sahip oldukları teknik özelliklerle üst düzey bir konfor sunuyor. Klasik bilgisayar sandalyelerinden farkı şekillenebilen poliüretan sünger. Yumuşaklığını kaybetmeden uzun süreli konfor sağlayan bu koltuklar boyun ve bel destekli şekilde tasarlanıyor. Tabii sadece oyuncular değil uzun süreli bilgisayar başında kalanlarında tercihi oluyor.

Oyuncu Mousepad

Yüzey yapıları ve teknik özellikleriyle farklı olan Mousepad özellikle aksiyon oyunlarında güçlü hamleler yapmaya yardımcı oluyor. Hızlı ve Mouse hassasiyetini kavrayan mousepadler hamleler için önemli.

Oyuncu Kulaklığı

Tiz ve basları ayarlanabilir kılan kulaklıklar baş kısmının şeklini alarak oyuncunun kulaklık olduğu hissini unutturacak kadar maksimum konfor sağlıyor. Sanal çevresel ses, mikrofon gibi oyunculara öneli avantajlar sunuyor.

Oyuncu Monitörü

Tasarım, ekran genişliği, ekran çözünürlüğü, tepki süresi, parlaklık açısından oyuncu monitörleri farklılık gösteriyor. Donanımları arasında oldukça önem taşıyan monitör, düşük tepki süresiyle oyundaki hareketleri en kaliteli şekilde gösteriyor.

Oyuncu Klavyesi

Standart tuşların yanı sıra programlanabilir makro tuşlara ve multimedya tuşlarına ev sahipliği yapıyor. Aydınlatma ve Windows tuş kilidi gibi ek butonları da bulunan oyuncu klavyesi modelleri oyuncuların hamlelerini en iyi şekilde yapmasına yardımcı oluyor.